Fotografie Sportivă

AcasăServiciiFotografie Sportivă

Cuprins

Fotografie sportivă

Fotografia sportivă sau fotografia de acțiune include toate tipurile de fotografie care acoperă mare majoritate a evenimentelor sportive. Acest domeniu al fotografiei variază de la competiții locale și regionale, până la evenimente naționale și internaționale, în funcție de anvergură.

Care sunt evenimentele care se pretează la fotografia sportivă?

Când ne gândim la fotografia pentru evenimentele sportive, de cele mai multe ori ne vin în minte sporturile cele mai populare în Romania. Desigur, pe primul loc este fotbalul, urmat la o distanță considerabilă de tenis, handbal, înot, baschet și așa mai departe. Vă invit să cititi o statistrica intersanta aici.

https://curierulnational.ro/topul-celor-mai-populare-sporturi-din-romania-in-luna-ianuarie-2023/

Însă, domeniul fotografiei sportive este extrem de ofertant, mai ales în zona sporturilor cu motor. În ultimii ani, am realizat fotografii deosebite atât la evenimente auto și moto cât și la competiții de airsoft sau concursuri de călărie. Așadar, odată ce se trece de granița sporturilor de masă, posibilitățile de a obține imagini extraordinare cresc, deoarece dinamica este una cu adevărat exponențială.

În plus, explozia rețelelor de socializare cere un număr semnificativ de fotografii actualizate care ajută la promovarea unei eveniment viitor, crearea de materiale de publicitate (pliante, broșuri etc.) sau integrarea în știrile relevante. Așadar, dacă ești în căutarea unui fotograf care să îți captureze cele mai bune cadre în mișcare, nu ezita să mă contactezi.

Cât de complicată este fotografia sportivă?

Una dintre cheile oricărei fotografia sportive este simplitatea. Mesajul transmis poate fi complet diferit de la o etapă la alta a procesului, dar păstrarea simplității permite doar fotografiei să spună povestea unei finale de campionat.

Fotografiile sportive de calitate au un impact emoțional ridicat, datorită capacității acestora de a crea amintiri și asocieri cu anumite momente de excepție. De aceea, fotografii sportivi știu perfect unde să se poziționeze pentru a obține cele mai bune unghiuri. Pe de altă parte, fotografii excepționali pot vizualiza momentul în care o anumită acțiune va avea loc și vor declanșa exact în momentul în care se creează istorie. Așadar, chiar dacă lucrurile pot părea simple, asa cum par in fotografiile de nunta, este nevoie de o experiență destul de extinsă pentru a putea intui unde anume va avea loc acțiunea în următoarele secunde.

Tocmai de aceea, dacă fotografiați un sport cu care nu sunteți familiarizat, sfatul meu este să vă alocați puțin timp pentru a învăța puțin regulile de bază. Procedând astfel, veți avea mai multe șanse de a prezice unde va fi focusul în viitorul imediat. Mai mult, acest lucru vă ajută să vă planificați fotografiile cu ceva mai mult timp înainte, mai ales în cazul sporturilor care se desfășoară la viteze ridicate, cum ar fi mountain biking, downhill, cursele auto sau moto și așa mai departe.

Ce nu trebuie să ignorați în fotografia sportivă?

Fotografierea în rafală (burst photo)

Sincronizarea unei fotografii individuale este aproape imposibilă atunci când sportivul se mișcă foarte repede, așadar sugestia mea este să fotografiați în rafale de trei sau patru fotografii simultan. Începeți să fotografiați chiar înainte de momentul "crucial" și continuați până când faza s-a încheiat.

Fotografiați suporterii

O mare parte din atmosfera oricărui evenimente sportiv se datorează suporterilor. În timpul oricărui eveniment sportiv este imperios să faceți câteva fotografii cu tribunele, mai ales după momentele în care s-a marcat un gol sau a avut loc o faza spectaculoasă.

Cadre strânse cu fețele sportivilor

Când faci fotografii sportive, cele mai bune vor fi cele în care vei reuși să surprinzi emoțiile jucătorilor – bucurie, frustrare sau dezamăgire. Ca să prinzi cadrele cele mai relevante este recomandat să ajungi mai devreme la evenimente și să-ți găsești un loc cât mai aproape de acțiune. Un obiectiv tele îți va da posibilitatea să te apropii mai mult de subiect, fără să fii fizic lângă el.

Ești în căutarea unui fotograf pentru evenimente sportive?

Contactează-mă! Am experiența necesară pentru a surprinde momente memorabile și pentru a reflecta dinamica și pasiunea oricărei competiții. Aștept să colaborăm!

Urmărește-mă și pe:
Up