Filmare Produs

AcasăServiciiFilmare Produs

Cuprins

Filmare produs

Acest tip de filmare este un material video demonstrativ, care prezintă aspectul și beneficiile unui anumit produs. Pentru simplitatea mesajului pe care doresc să îl transmit, voi numi produs orice bun tangibil, de la mâncare, mobilier, haine, bijuterii, linii de producție și așa mai departe. Desigur, în ultima perioadă filmarea de acest tip s-a concentrat în mare parte spre produsele listate pe site-urile e-Commerce, platformele de social media și așa mai departe.

Scopul unui video de produs este de a expune virtual un produs sau o linie de produse, cu scopul de a permite potențialilor clienți să descopere toate capabilitățile acestuia, fără a fi nevoie să interacționeze fizic cu acesta. Acest lucru se realizează prin „umanizare experienței”, imitând astfel o experiență dintr-un magazin fizic.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui mod mai dinamic de a vă prezenta produsele, merită să explorați producția video orientată în această direcție.

Filmare Produs 1
Videoclip prezentare produs
Filmare Produs 2
Filmare eveniment de prezentare si concurs

Care sunt principale tipuri de filmare de produs?

Video de produs de tip „How to”

Aceste filmări sunt la bază unele demonstrative, în care scopul principal este acela de a explica modul de funcționare al unui produs. Acest material poate fi, de asemenea, un videoclip de tip DIY (Do-It-Yourself), în care le oferiți oamenilor instrucțiuni de asambleze și/sau utilizare a unui produsul. Vă recomand să apelați la acest tip de video dacă vindeți un produs mai complex (atenție, poate fi și un produs software) care are nevoie de explicații din partea unui expert.

Filmarea de produs de tip storytelling

În acest tip de filmare se expune în principal povestea din spatele produsului (cum a fost realizat, provocările cu care s-a confruntat echipa/compania în dezvoltarea lui, modul în care produsul va aduce beneficii viitorilor utilizatori și așa mai departe).

Desigur, nu toate produsele au o poveste spectaculoasă în spate. Cu toate acestea, dacă simțiți că puteți genera o poveste care să stârnească curiozitate, așa cum o face filmarea si fotografierea unei nunți, un material video pe această temă va cataliza emoții în jurul ei.

Filmarea de detaliu

Cameramanii care realizează filmările de produs se folosesc de tehnici de zoom care amplifică detaliile, pentru a evidenția caracteristicile produsului din diferite unghiuri, dezvăluind zone care nu sunt evidente din imaginile largi de prezentare ale produsului. De obicei produsele de dimensiuni mai mici (bijuterii sau produse de îngrijire ale unghiilor) sau cele care au un nivel mare de detaliu (un desert foarte complex) se pretează cel mai bine la acest tip de filmare.

Testimoniale produs

Aceste materiale sunt relatări ale cumpărătorilor care relatează experiența pe care au avut-o cu serviciul sau produsul vostru. Dacă aveți un produs care știți ca aduce beneficii clar clienților vă încurajez să realizati cât mai multe videoclipurilor de tip testimonial. Ele sunt importante deoarece vorbesc despre experiențe reale cu produsul, ceea ce sporește încrederea viitorilor utilizatori.

Video de promovare produs cu influenceri

Acest tip de video se folosește de notorietatea influencerilor pentru a promova și/sau prezenta un anumit produs. Acest tip de material joacă un rol crucial în stabilirea tendințelor, creând o legătură directă între companii și audiența lor.

Domeniul digital

Cu avansul tehnologiei, prezentarea vizuală devine cheia succesului în lumea online. Editarea, clipurile 360, sesiunile de unboxing, toate joacă un rol crucial în modul în care produsul este perceput de consumatori.

Care sunt beneficiile filmării de produs?

Materialele video sunt ușor de distribuit - Studiile arată că utilizatorii sunt de două ori mai predispuși să partajeze conținutul video în comparație cu orice alt tip de conținut. Acest lucru este unul natural, deoarece percepem mult mai bine informațiile vizuale decât datele textuale.

Cresc ratele de conversie – Acest lucru se datorează faptului că utilizatorii pot vedea cum este utilizat produsul, ceea ce îi conferă un sens palpabil și creează entuziasm pentru produs. Toate aceste emoții vor convinge oamenii că își doresc acest produs, ceea ce va duce în final la o achiziție.

Cresc notorietatea brand-uluiExpunerea video oferă oricărei companii o vizibilitate mult mai mare în mediul online, ceea ce în mod natural va duce la rate de engagement ridicate. Pe măsură ce adunați mai multe like-uri și share-uri, tot mai multe persoane se vor familiariza cu produsele voastre.

Ajută în strategia SEO – Filmările de produs dar și fotograiile joacă un rol esențial în optimizarea pentru motoarele de căutare deoarece oferă conținut valoros pentru utilizatori. Prin includerea materialelor video în paginile de produs sau în articolele de blog se va mări timpul pe care utilizatorii îl petrec în site, ceea ce reprezintă un semnal pozitiv pentru algoritmii Google. Mai mult, materialele video optimizate vor fi indexate în Google, mărind șansele ca potențialii clienți să vă găsească produsele în căutări.

Cum să creați filmări de produs eficiente?

Experiența mi-a arătat că nu este întotdeauna ușor să realizezi o filmare de produs. Este nevoie de un amestec de creativitate, expertiză tehnică și o înțelegere a nevoilor și preferințelor publicului țintă. Un videoclip de produs eficient trebuie să prezinte produsul într-un context real, să fie atractiv din punct de vedere vizual și să mențină curiozitatea utilizatorilor vie.

Vă las mai jos o serie de întrebări și aspecte la care trebuie să fiți atenți:

Q: Cum va fi evidențiat produsul?

A: Enumerați beneficiile într-un mod cât mai clar. Vorbiți despre materiale, emoție și așa mai departe.

Q: Cum îi puteți determina să facă o achiziție?

A: Chiar dacă vorbim de produse generice (periuță de dinți, săpun sau un șampon) cu cât vă orientați mai mult către clientul ideal, cu atât mai mare va fi randamentul investiției în acest material.

Q: Ce lungime trebuie să aibă filmarea de produs?

A: În principiu, nu mai mult de 60 de secunde. Cele mai mari rate de engagement au materialele video cu lungime de 30-40 de secunde. Nu uitați însă că filmarea trebuie să fie suficient de lungă pentru a transmite mesajul dorit, altfel totul va fi în zadar.

Q: Ce format trebuie să aibă video de produs?

A: Toate materialele video trebuie să fie mobile friendly. Facebook și Instagram recomandă să încărcați materiale în format pătrat sau vertical.

Q: Cum fac videoclipurile cât mai vizibile?

A: Adăugați butoane de share. Fie că este vorba de LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram sau Twitter, asigurați-vă că videoclipurile pot fi partajate extrem de facil, pe toate platformele de social media.

Urmărește-mă și pe:

Galerie video-uri

Filmare Produs 3
Filmare produse
Filmare Produs 4
Filmare produse alimentare
Filmare Produs 5
Videoclipuri pentru magazine
Filmare Produs 6
Realizare clip de prezentare servicii
Filmare Produs 7
Clip de prezentare produs
Filmare Produs 8
Filmare produse pentru magazine
Filmare Produs 9
Filmare show culinar
Up