Fotografie Botez

AcasăServiciiFotografie Botez

Cuprins

Fotografie botez

Botezul reprezintă un moment cu adevărat specială pentru părinți și familiile acestora, care împreună îi primesc pe noii născuți în lume. Marea majoritate a părinților aleg să imortalizeze aceste momente cu ajutorul fotografiilor profesionale de botez, creând astfel amintiri valoroase din una dintre cele mai speciale zile atât din viața familiei dar mai ales a copilului.

Copilul va fi, bineînțeles, în centrul atenției, însă atenția mea ca și fotograf se va orienta spre a surprinde detaliile, expresiile și emoțiile care fac din botez un eveniment atât de special. Mai mult, din punct de vedere al tradiției, obiceiul botezului rămâne un pilon fundamental al valorilor creștinismului, fiind considerat un act sacru. De aceea, ca părinte, ziua în care îți botezi copilul este unul dintre acele momente pe care dorești să îl păstrezi în amintire cât mai nealterat.

Care sunt principalele momente ale fotografiei de botez?

Înainte de ceremonia religioasă

Multe familii își doresc să aibă fotografii cu bebelușul în timp ce acesta este pregătit pentru ceremonia de botez. Dacă faceți un exercițiu de imaginație veți constata că există o similaritate foarte mare între aceste momente și acelea pe care le parcurge mireasa în ziua nunții. Revenind - întotdeauna îi rog pe părinți să aibă pregătite toate elementele „detaliile”. Acestea includ următoarele:

  • Invitația
  • Hainele de botez
  • Lumânările pentru botez
  • Aranjamentele florare
  • Prosoapele și așa mai departe

Cele mai relaxate portrete cu bebelușul se realizează înainte de ceremonie. Fie că sunteți acasă, într-un parc sau lângă biserică, faceți aceste fotografii înainte de ceremonie și nu veți regreta. Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac proaspeții părinți este să programeze fotografiile de familie după ceremonia religioasă. Însă, șansele ca cel mic/cea mică să se obosească sau să fie neliniștit sunt foarte mari. Nu amânați acest moment nici pentru recepție, deoarece acolo trebuie să vă ocupați de oaspeți, ceea ce va face dificilă găsirea unui moment potrivit pentru fotografii relaxate de familie.

Ceremonia religioasă

De regulă, ceremonia poate dura între 45 și 90 de minute. În acest interval încerc să capturez cele mai relevante cadre ale ceremoniei religioase precum și a celor implicați. Cele mai spectaculoase și relevante fotografii sunt cele ale momentului în care bebelușul este scufundat în apa sfințită, aprinderea lumânărilor, binecuvântare preotului și așa mai departe.

Fiind foarte familiarizat cu astfel de evenimente sunt conștient cât de importantă este cronologia și temporizarea acestora, pentru a nu omite nici un detaliu. Mai mult, deoarece bisericile sunt adesea destul de întunecate, tehnicile de iluminare și editarea post-producție sunt aspecte cărora le acord mare atenție, pentru a putea genera fotografii clare și atent prelucrate ale ceremoniei de botez.

Momentele de după ceremonie

Imediat după încheierea ceremoniei, îl invit pe preot să se alăture pentru o fotografie de familie și ulterior, vom aloca un segment important fotografiei cu nașii, bunicii și invitații speciali. Desigur, poza de grup este extrem de importantă la orice botez.

Petrecerea de botez

Am văzut multe fotografii de botez în care nu se regăsesc fotografii spontane cu oaspeții înainte, în timpul sau după ceremonia religioasă. Capturarea câtorva fotografii de grup și a momentele ceremoniei de botez nu sunt suficient. Ziua în care vă botezați copilul este mai mult decât atât – cel mai probabil, va fi una dintre cele mai mari reuniuni de familie pe care le veți avea după ziua nunții, de aceea este esențial să imortalizați cele mai prețioase amintiri ale celor dragi. Așadar, în timpul petrecerii de botez, voi imortaliza cât mai fidel detaliile decorului și a aranjamentelor florale, tortul, și, desigur, o multitudine de instantanee!

De ce sunt valoroase fotografiile de la botez?

Creează amintiri

Când bebelușul de astăzi se va transforma în copilul de mâine, va fi foarte curios să privească toate fotografiile de la botez. În principiu, îl va interesa ce ținută de botez avea, cine a fost prezent, cum arăta biserica, cum arătau părinții, cine au fost nașii și așa mai departe. Toate aceste detalii se vor developa ca o poveste pentru ei. Fotografiile realizate în acea și vor contribui la formarea acestor amintiri. Mai mult, gruparea acestor poze într-un album foto este o modalitate și mai elegantă de a împărtăși povestea acestei zile speciale din viața lor.

Surprind toate detaliile relevante

De la alegerea hainelor de botez până la stabilirea locației perfecte și a aranjamentelor florale, munca depusă pentru a organiza un astfel de eveniment este una foarte mare. De aceea, tot efortul merită să fie documentat corespunzător! Este păcat să vă bazați pe fotografiile realizate cu telefonul de către invitați, deoarece multe momente și detalii vor fi omise, iar fotografiile pot fi subexpuse sau neclare.

Prezintă familia completă

După nașterea unui copil viața se schimbă în mod dramatic și zilele devin foarte aglomerate. Cu siguranță aveți mii de poze cu bebelușul dumneavoastră, dar cel mai probabil puteți număra pe degete câte fotografii aveți împreună cu partenerul alături de copil sau copii. De aceea, la fiecare botez, mă asigur că realizez o serie de imagini speciale cu toți membrii familiei. Pe scurt, va fi ca o mini ședință foto cu toți cei apropiați.

Cum ne pregătim cel mai bine pentru fotografia de botez?

Planificare în avans

Faceți o listă cu toate fotografiile care trebuie realizate - bebelușul cu părinții și nașii, fotografii de grup cu oaspeții, fotografia de detaliu și așa mai departe.

Respectați cronologia

Ajungeți devreme pentru a face fotografii cu toți invitații. Ulterior, faceți fotografii cu toată familia în biserică și ulterior la locația în care are loc petrecerea.

Implicați părinții

Fotografiile cu bebelușul în ziua botezului sunt esențiale. Solicitați ajutorul părinților pentru a distrage bebelușul, astfel încât să obțineți o varietate expresii faciale.

Exploatați tehnica fotografică

Poziționați-vă la distanța optimă pentru fotografiile de grup. Încercați să nu folosiți un obiectiv foarte larg, pentru a evita ca oamenii care sunt pe laterale să apară distorsionați.

Dacă biserica are lumină naturală care intră prin ferestre, veți obține rezultate mai bune dacă nu folosiți blitzul, chiar dacă înseamnă să utilizați o setare ISO mai mare.

Dacă faceți fotografii în interior și în exteriorul bisericii și la locația petrecerii, Auto ISO este excelent pentru ajustarea sensibilității când este nevoie.

Pentru portretele în aer liber, blitzul de umplere este mult mai bun decât în interior, mai ales dacă nu puteți găsi o zonă umbrită pentru portrete.

Urmărește-mă și pe:

Galerie

Up
WhatsApp Icon
Phone Icon