Fotografie Fashion

AcasăServiciiFotografie Fashion

Cuprins

Fotografie fashion

Fotografia pentru book (sau fotografia cu fotomodel) și fotografia fashion (sau fotografia de modă) sunt cel mai adesea asociate aceluiași gen de fotografie – pe scurt, se confundă între ele. De fapt sunt două tipuri diferite de fotografie, care servesc unor scopuri care de cele mai multe ori nu se suprapun. La nivel conceptual, fotografia de modelling încearcă să promoveze modelul din spatele obiectivului, în timp ce fotografia de fashion încearcă să promoveze un stil de viață.

Cum se diferențiază fotografia de fashion de fotografia pentru book?

Deși ambele tipuri de fotografie implică fotomodele, creatori de haine, specialiști în make-up și hairstyle, fotografia pentru book este mai săracă în accesorii, sau cel puțin nu încearcă să se concentreze în totalitate pe un anumit accesoriu sau pe senzația pe care o transmite o asemenea fotografie. În contrast, fotografia de fashion pune accentul pe senzația sau ideea pe care o transmite fotografia.

Care sunt beneficiile fotografiei pentru book?

Fotografia pentru book, în care fotomodelul se bucură de o expunere maximă are un rol esențial în industria modei. Aceasta nu doar promovează persoana care va beneficia de pe urma acestor fotografii, dar oferă și un suport vizual esențial pentru pictoriale, lookbook-uri și editoriale.

Care sunt beneficiile fotografiei fashion?

Fotografia de prezentare de modă aduce în prim-plan tendințele momentului. Așa cum ați intuit deja, este tipul de fotografie cel mai utilizat în cadrul marilor evenimente de modă, de exemplu Săptămâna Modei. În plus, fotografia evenimentelor de fashion completează serviciile din această nișă, subliniind detalii și accentuând stilul colecțiilor.

Care sunt tipurile de fotografie de fashion?

Fotografia pentru Lookbook

Un lookbook, după cum îi spune și numele, este un album care prezintă cele mai recente colecții foto. Acest album este folosit pentru a pune în valoare modelul, accesoriile și ținuta acestuia. Acest tip de fotografie se poate face în studio sau într-un al cadru, fie el interior sau exterior. În principiu aceste lookbook-uri sunt utilizate doar online sub forma de postari video pe social media, site-uri proprii sau magazine online, dacă vorbim de îmbrăcăminte sau accesorii.

Fotografia de modă tip catalog

În principiu, aceasta e subcategorie a fotografiei de produs. Ideea este de a evidenția diverse articole de modă (ceasuri, bijuterii, accesorii etc.), astfel încât oamenii să înțeleagă cum arată sau cum se potrivesc cu alte ținute. În general, acest tip de fotografie se realizează pe un fundal neutru, pentru a pune în evidență obiectul fotografiat. Din păcate, creativitatea în acest gen de fotografie este îngrădită. În principiu, obiectivele de 50 mm până la 70 mm sunt cele care aduc cele mai bune rezultate.

Fotografia de fashion stradală

Fotografia de modă stradală este despre lumea reală. Scopul este acela de a prezenta ceea ce poartă oamenii și modul în care aceștia se îmbracă. Puteți găsi aceste tipuri de imagini pe Instagram și pe alte rețele de socializare. Puteți găsi aceste tipuri de fotografii și în revistele de fashion, la secțiunea articole despre ceea ce este în trend. Modelele au început recent să se îmbrace special pentru a atrage atenția fotografilor de street style, deoarece genul în sine a început să capete expunere.

Fotografia glamour

Fotografia glamour se situează undeva între fotografia de portret și fotografia de modă, subliniind frumusețea autentică a modelului. Mergand mai departe putem spune ca și in fotografia de nuntă este prezent acest tip de fotografie Aici, detaliile precum machiajul sau coafura sunt la fel de esențiale ca și trăsăturile modelului. Scopul e să evidențiem versatilitatea modelului! Aceste ședințe foto se pot desfășura atât în locații variate, cât și în studiouri. Nu uitați: postura este crucială în fotografia glamour. E bine să îți imaginezi câteva posturi înainte de a începe ședința foto.

Cât de dificilă este fotografia de fashion?

Deși acest tip de fotografie arată spectaculos, există destul de multă muncă în spate, deoarece, ca și fotograf, trebuie să te asiguri că modelul a înțeles perfect scenariul după care se va lucra pe tot parcursul ședinței foto. De aceea, vă las mai jos câteva sfaturi în această direcție, pentru a vă asigura că totul decurge cât mai simplu:

Comunicarea joacă un rol esențial în acest domeniu, deoarece vă ajută să obțineți ceea ce aveți nevoie ca produs final fără a trece prin etape stresante. Aveți în vedere că nu puteți transmite mesajele în mod mecanic sau telegrafic. Încercați să creați o zonă de confort mental pentru model. Acest lucru va atrage ulterior o comunicare bazată încredere. Nu uitați - comunicarea nonverbală este de obicei mai puternică decât cea verbală.

Începeți cu poziții naturale, ușor de fotografiat. Modelul trebuie să se simtă confortabil cu fotograful și să stabilească o relație cu camera foto. Începeți cu poziții în care modelul stă în picioare și continuați cu o serie de cadre statice până se risipesc primele emoții. așezate și poziții legate de subiect. Ulterior, puteți trece treptat la fotografiile în mișcare.

Postura modelului va dicta succesul ședinței foto. Pentru a obține posturi cât mai naturale puteți încerca să stabiliți o conexiune între model, mediul de lucru și de ce nu, recuzita. Desigur, nu uitați de scopul principal al fotografiei. Ați surprins accesoriile și ținuta modelului?

Exploatați elementele de bază ale compoziției fotografice. La fel ca și în orice alt tip de imagine, regula treimilor se aplică și în fotografia de modă. https://ro.wikipedia.org/wiki/Regula_treimilor Simetria joacă un rol important în stabilirea poziției modelului în cadru și compoziție. Prin echilibrarea imaginilor cu un alt model, repere sau recuzită, puteți realiza acest lucru cu mai mare ușurință. Utilizarea acestor simple elemente vă vor ajuta să capturați exact ceea ce e relevant în acest tip de fotografie.

Nu folosiți echipamente complicate

Pentru a ține lucrurile simple, îți recomand să începi prin a folosi o singură lumină, un singur obiectiv și un singur aparat foto. Fiecare fotograf este renumit pentru propriul stil așadar, alegerea unor cadre simple la început te poate ajuta să îți definești propria cale.

Urmărește-mă și pe:
Up