Ne putem auzi la: 0722 40 60 80 contact@alingavrila.ro

Fotografia de moda ESTE fashion

Fotografia de fashion este un domeniu in continua dezvoltare, uimitor, plin de frumusete si care necesita extrem de multa imaginatie si talent.

Vorbim despre acel tip de fotografie dedicat exclusiv evidentierii produselor de infrumusetare, haine, make-up si bijuterii, dar si frumusetii in sine, in orice varianta a ei. Iar eu, in ultimii ani, am fost deosebit de atras de acesta lume extraordinara si am ajuns fotograf de moda.

FASHION WEEK TRENDURI SI BRANDURI PE CATWALK

Industria modei este o industrie competitiva, dinamica si numai cel care chiar are viziune si percepe subtilitatile are sanse de a deveni fotograf de fashion remarcabil.

Aici, totul se concentreaza pe foto portret, postura, iluminat special si locatii incantatoare. Paradoxal, aceasta industrie nu ar fi o industrie daca nu ar exista fotografii de fashion, cei care dau modei viata. Ei sunt cei care transforma un model in cea mai atragatoare fiinta si inspira lumea intreaga sa devina un loc al desavarsirii. Munca unui astfel de fotograf poate deveni legendara, motiv pentru care toate modelele isi doresc sa pozeze pentru el. Astfel de oameni au devenit sursa mea de inspiratie pentru a deveni fotograf portrete.

FOTOGRAF MODELE PENTRU PORTOFOLII CU PERSONALITATE

Iubim moda, iubim frumosul.

Ca si fotograf de moda sunt responsabil de modul in care este prezentata o haina intro campanie de publicitate, in cataloage sau reviste. Colaborez direct cu designerii, make-up artistii si hair-stylistii, in studio foto sau in diferite locatii, pentru a ma asigura ca portretizez in fiecare poza esenta brandului respectiv.

Prima data ma intalnesc cu designerii pentru a genera concepte unice pentru sedinta foto, pentru a intelege cat mai bine stilul, materialele si produsele. Impreuna stabilim scenariile ce integreaza ideile sale. In functie de acestea pregatesc echipamentele, luminile si aleg tipurile de software ce le voi folosi la procesare de poze. Se folosesc DSLR-urile si echipamente precum monopod sau tripod, umbrele de lumini etc avand intotdeauna grija ca bateriile de rezerva si luminile portabile, in cazul fotografiei de exterior, sa nu lipseasca. Cu toate acestea, in acest tip de fotografie, un fotograf profesionist stie ca uneori, camera poate fi secundara machiajului, outfit-ului sau luminilor.

FOTOGRAFUL DE MODA REDEFINIREA CULTURII VIZUALE

De retinut ca o sedinta foto nu inseamna doar fotografiere ci si o comunicare foarte buna cu manechinele si personalul dedicat, alaturi de un spirit organizational foarte bun.

Ca fotograf de modele sunt constient ca multe dintre ele sunt tinere si frumoase, insa timide, si eu sunt cel care trebuie sa le inspir incredere astfel incat sa se simta confortabil si sa munceasca relaxate. Doar asa se pot obtine poze profesionale.

Desi nu multi stiu sa faca diferenta intre fotografia de fashion si cea glamour, exista o mare diferenta. Cea de fashion vinde un stil de viata in timp ce fotografia de glamour vinde modelul in sine. Exista trei tipuri de fotografie de fashion: cea de catalog (care este dedicata informarii, garderoba este vizibila si unde totul este simplu, neincarcat), cea editoriala (ce scoate in evidenta modelul intr-un cadru diferit de studio si unde stilul este primordial) si cea high-fashion (extrem de costisitoare ca si productie, cu o garderoba fabuloasa, de domeniul fanteziei si care are focalizare pe crearea unei imagini de impact).

FOTOGRAF DE PORTRET-FOTOGRAF DE BEAUTY

De multe ori, fotografia de moda ma obliga sa calatoresc mult, iar orele de munca pot fi chiar antisociale as putea spune, insa satisfactia este imensa.

Acest job uneori cere chiar sa induri conditii meteorologice nu tocmai prietenoase iar locatiile pot fi inconfortabile. Trebuie sa fiu eficient, de multe ori creativ si sa rezolv rapid orice problema nou aparuta. In rol de fotograf profesionist de modele, elaborez castinguri neconventionale si abordari alternative ale posturilor, lumini si locatii, astfel incat sa transform scena si sa creez emotie de fiecare data, in studio foto sau in afara lui. Cred ca talentul si experienta sunt esentiale iar toate acestea sunt pe deplin rasplatite prin poze ce ating nivelul de arta. In cele din urma, esti definit de stilul tau. Iar proverbul „Putin inseamna mult” se aplica de multe ori in aceasta sectiune.

@alingavrilag

MENU

Back

Share to